Op de koude en natte winter volgen onveranderlijk weer het voorjaar en zomer met (hopelijk) genoeg zon om lekker veel tijd buiten door te brengen. Helaas is er altijd eerst werk aan de winkel. Door het vochtige weer en gebrek aan licht heeft groene aanslag zich gehecht aan tegels, het meubilair en houtwerk in de tuin, maar ook aan muren, daken en ramen. In deze blog tips over over het verwijderen van groene aanslag. 

Het verwijderen van groene aanslag in de tuin is niet de leukste klus, maar wel een waarbij je veel eer van je werk hebt. Met TS Groene Aanslag Verwijderaar de is het karwei gelukkig binnen een mum van tijd geklaard. Dit effectieve én veilige product is ideaal voor toepassing op muren, daken, tegelpaden, flagstones, grafzerken, bielzen, tuinmeubilair, lege kassen en ramen. 

Wat is groene aanslag? 

Groene aanslag zijn vooral mossen en algen. Die groeien op relatief donkere en vochtige plekken en daar krijgen ze in de herfst- en wintermaanden alle kans voor. 

Hoe voorkom je groene aanslag?

Groene aanslag is in het Nederlandse klimaat moeilijk te voorkomen. Het beste is om te zorgen voor een goede afwatering en bijvoorbeeld het terras iets aflopend te leggen. Zo blijft er veel minder water liggen op de bestrating. Tijdig snoeien helpt ook, want dan krijgt de bestrating meer zonlicht en droogt sneller. Ook materiaalkeuze is belangrijk in de tuin. Hoe gladder het materiaal, hoe minder aanslag zich vasthecht. Kies daarom bijvoorbeeld voor gecoate tegels.  

Hoe verwijder je groene aanslag? 

Veel mensen grijpen hiervoor naar de een hogedrukspuit. Die werkt inderdaad snel, maar door de hoge waterdruk beschadigen tegels en stenen. En op een poreus en ruw oppervlak komt groene aanslag veel sneller terug. Huis-tuin-en-keukenmiddelen als azijn, zout en chloor doden niet alleen het onkruid, maar ook het andere leven in de tuin. Bovendien zijn deze middelen schadelijk voor het milieu.  

Een veilig en effectief alternatief is TS Groene Aanslag Verwijderaar. Dit product voorkomt bovendien maandenlang de vorming van nieuwe aanslag.  

Je kunt TS Groene Aanslag Verwijderaar spuiten, gieten, borstelen of schrobben. Bij ernstige aanslag kun je de dosering iets verhogen. TS Groene Aanslag Verwijderaar is niet schadelijk voor het milieu, dus je hoeft niet na te spoelen. Wel adviseren we om het product niet direct op planten te spuiten en ook voorzichtig te zijn in de buurt van de tuinvijver. Let er ook op dat TS Groene Aanslag Verwijderaar niet in contact komt met zeep of synthetische wasmiddelen. Die hebben een negatieve invloed op de werking van het product. Raadpleeg voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

Wanneer kan ik de groene aanslag het beste verwijderen?

Dat is het meest effectief in een periode van droog en liefst ook zonnig weer. Probeer de klus zo in te plannen dat het na gebruik van de reiniger twee dagen niet regent. Ook moet de temperatuur hoger zijn dan +5°C. 

De voordelen van TS Groene Aanslag Verwijderaar op een rijtje

  • Verwijdert én voorkomt groene aanslag. 
  • Geconcentreerd, dus zuinig in gebruik. 
  • Geen schadelijke nawerking en laat nauwelijks residu achter. 
  • Naspuiten met water is niet nodig. 
  • TS Groene Aanslag Verwijderaar is verkrijgbaar in verpakkingen van 1L en 10L.

We maken de klus nog een stuk gemakkelijker voor u… 

TS Groene Aanslag Verwijderaar is ideaal in combinatie met de E-spray. Deze elektrische sprayer die volledig autonoom werkt. Arbeidsintensief manueel oppompen hoeft niet meer. Een lichte duw op de bedieningsknop volstaat om het sprayen te activeren. De E-spray ontvangt u gratis vanaf een bestelling van minimaal 100 liter. Makkelijker kunnen we het niet maken!