Onze Geschiedenis

Home » Onze Geschiedenis

Van TriStar naar Bufa Cleaning Netherlands

TriStar is in 1991 opgericht, met als doel en als passie het ontwikkelen van reinigingsoplossingen. Dit is anno 2022 nog steeds de drijfveer van het complete BÜFA-team!

Eind 2010 nemen jonge ondernemers het stokje over van de oorspronkelijke oprichters.

Begin 2011 neemt TriStar haar concurrent Indurein Supply in het noordoosten van het land over.

Om nog beter in te kunnen spelen op de wensen van de klant opent TriStar in 2012 haar locatie in Roosendaal. Hier wordt in 2013 de eigen productie opgestart. Momenteel worden hier meer dan 2.500 verschillende formuleringen voor reinigingsproducten ontwikkeld en geproduceerd voor zowel de professionele als de consumentenmarkt.

Met de propositie CLEAN MATTERS. draagt TriStar het belang van goede reiniging uit. Dit slaat breed aan en de naamsbekendheid van TriStar groeit.

Vervolgens wordt in 2019 TriStar UK opgericht, gevestigd in Normanton, Engeland.

In 2020 breekt TriStar alle records. De ingezette methodiek van opschalen slaat aan. Door de snelle groei van TriStar ontstaat behoefte aan meer productiecapaciteit. TriStar verwelkomt op de locatie Roosendaal meer dan 20 nieuwe medewerkers. Ook wordt het aangrenzende terrein – met een groot warehouse – aan de Protonweg in Roosendaal aangekocht.

2021 is het jaar van stabiliseren. Met de aanschaf van een geavanceerde afvulmachine voor kleinverpakkingen (volledig geautomatiseerd afvullen, etiketteren en sluiten) is TriStar ook klaar voor deze markt.

Juli 2022 heeft de Duitse reinigingsproductenfabrikant “BÜFA Group” de TriStar Group overgenomen. TriStar haar missie, visie en passie zullen blijven voortbestaan. In deze nieuwe constellatie kan TriStar nog efficiënter inspelen op de wensen van de klant. Dit gebeurt sinds 1 januari 2023 onder de nieuwe naam BÜFA Cleaning Netherlands.