Product: ​Super RK 32 T in combinatie met ultrasoon-reiniging

In de eigen gereedschappenwerkplaats van een zagerij en houthandel worden alle beitels, schaafblokken en zaagbladen optimaal gereinigd, geslepen en weer bedrijfsklaar gemaakt. Alle gereedschappen, die meestal met hars vervuild zijn, werden tot voor kort in een sproeimachine gereinigd. 

Daarbij werd een reiniger van een andere producent toegepast in combinatie met De-Foaming Additive van Bufa. Houthars op het gereedschap leidde in combinatie met het reinigingsproduct tot forse verzeping en storende schuimvorming.

De reinigingsspecialist van Bufa heeft de klant erop gewezen dat ook andere oplossingen mogelijk zijn. Als demonstratie is bij de locatie van Bufa in Roosendaal een proef met ultrasoonreiniging gedaan, met een zeer positief resultaat. Bufa heeft deze installatie daarna een week lang uitgeleend aan de klant. Hierna was ook de chef werkplaats overtuigd van de werking. Via Bufa cleaning UK heeft Bufa Cleaning Netherlands deze klant vervolgens een mooie ultrasooninstallatie kunnen leveren.

Ons advies

Op advies van Bufa werkt deze houthandel nu met een sterk alkalische vloeistof, op basis van kaliumhydroxide. Dit verzeept de hars tussen de snijvlakken van het gereedschap het beste, geholpen door de cavitatie die bij ultrasoonreiniging optreedt. Hoe meer verzeping, hoe beter het ultrasone geluid of de cavitatie zijn reinigende werk kan doen. De klant heeft hiermee zeer goede resultaten behaald.

De reinigingsspecialist van Bufa heeft voor deze klant eigenlijk twee vliegen in één klap geslagen. Met de introductie van ultrasoonreiniging met Super RK 32 T is een effectieve reinigingsoplossing voor de hoogwaardige en kostbare gereedschappen gevonden. En daarbij wordt bovendien een besparing op chemicaliën gerealiseerd, want toepassing van De-Foaming Additive is overbodig geworden.

SUPER RK 32 T.