Wereldwijd is door de coronapandemie een enorm tekort ontstaan aan grondstoffen met als gevolg prijsstijgingen en langere levertijden. Door het alerte handelen van onze afdeling Inkoop kan TriStar Industries Group zich op dit moment nog conformeren aan de afgesproken levertijden. Maar wij kunnen niet in de toekomst kijken.

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, zetten we in deze blog alle ontwikkelingen op een rijtje en geven we suggesties hoe u als klant misschien eventuele tekorten een stap voor kunt zijn.

TriStar Industries Group wordt op dit moment geconfronteerd met extreme prijsstijgingen als gevolg van krapte op de markt en importbeperkingen voor verschillende grondstoffen en verpakkingen voor onze producten. Het ziet ernaar uit dat deze ontwikkeling voorlopig aan zal houden.

Levertijden

Op dit moment zijn onze levertijden nog niet in gevaar. Maar de schaarste aan grondstoffen en verpakkingen kan op den duur wel zorgen voor een latere levering van uw reinigingsproducten. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons via TriStar Support. Dan kunnen wij samen met u kijken in hoeverre uw order aansluit bij onze planning en bevoorrading. We beloven u in elk geval dat we u het zo snel mogelijk laten weten als een order niet of pas later uitgeleverd kan worden.

Aanbod

Het kan in deze situatie voorkomen dat een leverancier van grondstoffen of verpakkingen force majeure (overmacht) claimt, waardoor toegezegde leveringen alsnog worden geannuleerd of tegen een hogere prijs worden uitgeleverd.

Prijzen

Zoals u weet zijn de prijzen van veel van onze producten onder meer gebaseerd op de dagprijzen van grondstoffen. Wij kunnen helaas niet uitsluiten dat we in geval van force majeure genoodzaakt zijn om prijsverhogingen door te voeren. We zullen u daarvan altijd zo snel mogelijk op de hoogte brengen. En uiteraard zullen wij, zodra de markt het weer toelaat, proactief reageren met een prijsverlaging.

Uw voorraad

Wij adviseren u om de komende tijd uw voorraad reinigingsproducten voortdurend goed te monitoren. Zo kunt ervoor zorgen dat u optimaal bent voorbereid op een eventuele tijdelijke schaarste. TriStar stelt continu alles in het werk om de voorraad grondstoffen en verpakkingen zodanig op peil te houden dat we optimaal kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten.

Wat kunt u zelf doen?

  • Verhoog de voorraadbuffers van uw reinigingsproducten.
  • Houd uw planning in de gaten.
  • Zorg voor een tijdige bestelling.

Vragen? Wij zijn er voor u!

Natuurlijk kunt u altijd bij ons terecht voor advies of informatie. Neem contact met ons op via onze Support pagina.

We reageren binnen 10 minuten, 7 dagen in de week van 07.00 uur tot 22.00 uur.
 
Dit is voor iedereen een vervelende en onvoorspelbare situatie. Ik beloof u in elk geval dat wij alles in het werk zullen blijven stellen om samen met u tot een goede oplossing te komen.

Met vriendelijke groet,
 
Enes Yildirim
Commercieel manager TriStar Industries Group