Explorers-Pack-vrijstaand

1. Haal de juiste producten in huis

Met de fijne producten uit het Explorer’s Pack, die ook nog eens heerlijk ruiken, wordt schoonmaken een feestje en ga je binnenshuis al op een cleane ontdekkingsreis langs Bali, Curaçao, Bora Bora en Santorini.

2. Wat heb je verder nog nodig?

Zorg dat je voldoende schoonmaakhulpmiddelen in huis hebt. Niet alleen allesreiniger, schuursponsjes, dweilen en microvezeldoekjes zijn handig, maar denk ook aan een goede sanitairreiniger en een vloerreiniger.

3. Bereid je goed voor!

Geen stress, het hoeft niet allemaal op één dag! Maak een lijstje met een planning. Het geeft een goed gevoel als je steeds weer een klusje van je lijst kunt afstrepen.

4. Keuken

Haal alle kastjes stuk voor stuk leeg en maak de binnen- en de buitenkant goed schoon met een allesreiniger. Gooi overtollige spullen weg. Daarna is de beurt aan het fornuis, de afzuigkap, de oven/magnetron, het aanrecht en de spoelbak.

5. Woonkamer

Kijk ook eens naar boven en start met het plafond! Vooral in de hoeken zitten soms spinnenwebben, die ook weer stof aantrekken. Schuif de meubels aan de kant en maak achter en onder de meubels schoon. Vergeet ook de kozijnen en plinten niet af te nemen. En nu je toch lekker op dreef bent: haal de jaloezieën los en maak die goed stofvrij en schoon. Of doe de gordijnen even in de wasmachine of breng ze naar de stomerij.

6. Badkamer

Maak alles schoon en kalkvrij met een goede sanitairreiniger. Vocht en schimmel verwijder je eenvoudig met een combinatie van chloor en water. Laat even intrekken en spoel na met water. Doe ook het douchematje en douchegordijn in de wasmachine.

7. Slaapkamer

Zorg dat de slaapkamer ook onder en achter het bed stofvrij is. Haal de matrassen van het bed en maak de nachtkastjes van binnen en buiten schoon. Vergeet niet de plinten en de vensterbank af te nemen.

8. Opruimen

De grote voorjaarsschoonmaak is een mooi moment om op te ruimen. Altijd lastig om te beslissen wat je wil houden en wat je weg kunt gooien. Heb je iets al lang niet gebruikt en ligt het alleen maar stof te vergaren. Denk dan maar aan opruimgoeroe Marie Kondo. “Does it spark joy?”, oftewel: word je er blij van? Dan ruim je het netjes op. En anders? Bedank het voorwerp voor bewezen diensten en gooi het weg!

9. Laat het lekker doorwaaien

Zet de verwarming laag en zet ramen en deuren open. Van frisse lucht wordt iedereen blij en zeker als je zo lekker bezig bent!

10. Je hebt het verdiend!

Een schoon huis met een prachtig veldboeket op tafel. Hoe fijn is dat! Je hebt het verdiend, dus trakteer jezelf op zo’n mooie bos of zelfs een abonnement op bloemen. Zet een lekkere kop koffie en haal gebakjes in huis om extra te genieten van je schone en opgeruimde paleis. Het leven is een feestje! Maar je moet wel zelf de slingers ophangen….